Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Ting du IKKE bør gjøre hvis du vil få en fin hekk

29/12/2020
adm adm

Ting du IKKE bør gjøre hvis du vil få en fin hekk 

  • Over-vanne. Under utplantingen og de første spede månedene av sitt liv hos deg vil ligusteren gjerne ha godt med vann, men når den er etablert, kan den faktisk mer eller mindre seile sin egen sjø! Enda en grunn til å like ligusteren...

  • Over-gjødsle. Det er lett å falle for fristelsen til å gi planter masse «snacks» hele tiden, men som med barn eller hunder er ikke dette tilrådelig. Hvis du kjøper kunstgjødsel er det veldig viktig at du følger bruksanvisningen på pakken og gjerne snakker med en gartner om jordsmonnet der du bor, før du kjører i vei. Når det gjelder gjødsel, er for lite mye bedre enn for mye!

  • «Begrave» planten. Når du skal sette ut hekkplantene er det viktig at du ikke planter dem for dypt. Du kan se på stammen hvor skillet mellom jord og stamme gikk da planten sto på planteskolen.

  • Løfte etter stammen Når vi snakker om stammer; hvis du kjøper planter med jordklump, må du passe på at du ikke løfter plantene etter stammen. Jordklumpene er tunge, og kan trekke ned og rive over røttene.

  • La barrotsplanter ligge i solen Når barrotsplanter kommer til deg, er de godt innpakket for å holde på fuktigheten. Allikevel kan de lett tørke ut hvis de blir liggende i solen, særlig om våren. For å sammenligne med barn og hunder igjen- det er som å la dem sitte i en bil med vinduene rullet opp! Slep dem inn i skyggen eller garasjen, og plant dem ut så fort som bare mulig.

  • Klippe av toppen før ønsket høyde Noen planter er egentlig trær, så hvis du klipper den gjennomgående stammen før den har fått den høyden du vil ha, blir det krøll. Altså, jeg sier ikke at dette er en mega-katastrofe og planten vil ikke slutte å vokse, men den vil da splitte seg opp i sidegrener og vokse mer ut til siden.

  • Plante på feil sted Vi har satt herdighetsstempel på alle plantene vi selger her på Hekkplanter.com, men det er ikke bare hvor i landet du setter ned planten som avgjør om den vil trives eller ikke. Det er mye å ta med i betraktning. Er det rett ved en trafikkert vei med saltsprut? Er det stekende sol hele dagen? Er det skyggefullt og fuktig? Blåser det stiv kuling mesteparten av året? Er det masse stein i jorden? Leirete jord? Skrinn jord? Du kan finne ut alt om hvilke planter som passer hvor, her: Hekkplanter.com. Ett er sikkert, med mindre du bor langt oppe på snaufjellet et eller annet sted, kan vi helt sikkert finne en hekk som passer for deg.

Hekkplanter
b
f