Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Thuja 'Smaragd'

129,00 kr.
Laveste pris 129,00 kr.
3695,00 kr.
Laveste pris 3695,00 kr.
Utsolgt

Thuja Smaragd er et kompakt, kjegleformet og saktevoksende bartre med en frisk grønnfarge. En vintergrønn plante som vokser 15 - 25 cm hvert år.

Ønsker du en luftig hekk anbefaler vi å plante Thuja Smaragd med 1,5 meters avstand, da får du god avstand mellom plantene og pyramideformen på treet vil være tydelig. Hvis du ønsker en tett hekk anbefaler vi en planteavstand på ca 40 cm.

Thuja Smaragd - formell og kompakt

Thuja Smaragd vokser saktere enn Brabant, og i en mer kontrollert, kjegleaktig form. Hvis du ser dem uklippet side om side, vil Smaragd se mer ut som en statsautorisert revisor eller høyesterettsjustitiarius, mens Brabant ser ut som en rik hippie.

Hvis du vil ha thuja som frittstående tre, er det derfor lurt å velge Smaragd, som da vil stå der elegant og velkledd uten at du behøver å gjøre stort. Smaragd er også noe tettere enn Brabant, og passer som hekk fint for litt lavere hekker og beskyttelse mot vind. Det er lett å holde den smal og fin så den ikke tar opp så mye plass i hagen din.

En lett stussing om høsten, og Smaragd er ryddig og fin, klar til å ta imot gjester fra alle samfunnslag i sin mørkegrønne dress, litt lysere grønn under. Som Brabant lukter Smaragd deilig når du gnir på nålene, som ser ut som flatklemte blader.

Thuja Smaragd trives over alt  

Selv om den ser litt stiv og formell ut, er thuja Smaragd litt av en hardhaus som har vært ute en vinterdag før. Kalkrik jord, leirete jord, vanlig jord, i sterk vind og sterk sol, på utsatte steder eller i skyggen, i kulde og varme - Smaragd holder stilen til enhver tid.

Kjøp thuja Smaragd ferdighekk

Hvis du vil holde vind, naboers blikk og andre uvelkomne gjester unna uten å måtte vente på Smaragds noe langsomme vekst, tilbyr vi fullt utvokste hekker på opptil 220cm.

Les gode råd om Thuja planting og stell her (link).

Leveres i potte / klump

Herdighetssone: H5

Hekkplanter
b
f
b
b
v