Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Juni: Vedlikehold av hekken

19/01/2021
adm adm

Vedlikehold av hekken i juni

  • Klipp hekken hvis du ikke kan utsette klippingen til juli eller august.

Klipp hekken

Alle hekker, både løvfellende og eviggrønne, kan klippes i juni måned. En gammel tommelfingerregel er at hekken skal klippes før sankthans. Denne regelen kan ha oppstått fordi kvistene da kunne kastes på sankthans-bålet.

I dag fraråder de fleste hagekyndige imidlertid å klippe hekken allerede i juni. Det er flere årsaker til at du skal utsette klippingen av hekken:

For det første er det synd for fuglene som ruger når du klipper hekken allerede nå. Det er forstyrrende, men også farlig for fuglene å sitte på redet i en nyklipt, åpen hekk. Da kan rovfugler nemlig lettere få øye på dem og angripe dem.

En annen grunn til å vente er at du da kan unngå å måtte klippe hekken enda en gang til høsten. Klipper du hekken nå, vil den danne en ny, tykk «pels», som må klippes til høsten. Hvis du derimot venter med å klippe hekken til juli, blir ikke «pelsen» så tykk at du må klippe igjen om høsten.

Hekkplanter
b
f