Bemerk Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Hekkplanter.com - Høy kvalitet og rimelig pris

Hekk i april: Vedlikehold og planting

19/01/2021
adm adm

Vedlikehold av hekken i april

  • Plant løvfellende hekker når bakken er myk nok til å jobbe med.
  • Fordel toppdressing mellom hekkplantene som gjødsel.

Plant løvfellende hekker

I april begynner våren så smått å vise sitt blide ansikt, og bakken tør langsomt opp etter vinterens kulde og frost. Så snart du kan grave i bakken kan du plante løvfellende hekker, som for eksempel bøk, liguster, hagtorn, alperips, mirabelle og naverlønn.

Hvis du planter tidlig i sesongen, får du den fordelen at plantene har hele sommeren på å etablere seg før vinterkulden kommer.

Du må imidlertid passe på å vanne de nyplantede hekkplantene godt, for om våren er det vanligvis svært tørt. Ved planting av hekkplanter er det viktig at plantehullet er så stort at røttene ikke bøyes.

Hekkplanter krever ikke mye stell når de først er etablert, men det er viktig å være grundig ved utplanting. Grav heller et stort plantehull enn et lite.

Gi toppdressing som gjødsel

De aller fleste hekkplanter vil klare seg fint uten tilførsel av næring. Men hvis du vil skjemme bort hekken din litt, kan du la den få et lag toppdressing. Enten et ferdigblandet jordforbedrende produkt, som Champost jordforbedring, eller en «hjemmelaget» blanding av jord og kompost.

Overdreven gjødsling av hekkplanter vil ikke gi flotte, kraftige planter, men i stedet føre til høye, strantete planter med overdreven bladvekst. Det er derfor ikke tilrådelig å gi hekkplantene gjødsel. Gi dem i stedet toppdressing.

 


Hekkplanter
b
f