Bemerk Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Hekkplanter.com - Høy kvalitet og rimelig pris

Barlind

Barlind er en saktevoksende plante som tåler både å stå i sol og skygge. Den tåler også salt og meget sterk beskjæring, og er derfor velegnet som hekkplante. Planten tåler ikke fuktig jord, så det er derfor viktig at den plantes i godt drenert jord. Barlind har en rekke kultiverte varianter og former.

Vi tilbyr Europabarlind, Hybridbarlind Hicksii, Hybridbarlind Hillii og Japanbarlind:

Europeisk barlind (Taxus baccata) er et nåletre som tilhører barlindfamilien og som vokser med moderat hurtighet. Hekken har flate, myke og mørkegrønne nåler som er glinsende på oversiden og matte på undersiden. Vær oppmerksom på at både planten og bærene er giftige.

Hybridbarlind Hicksii (Taxus Media Hicksii) er en opprett og søyleformet voksende barlind med mørkegrønne nåler, som kan bli 2-3 meter høy. Hicksii vokser 10-25 cm årlig og setter røde bær. Frøene innen i bærene er giftige men ved beskjæring setter den få/ingen bær. 

Hybridbarlind Hillii (Taxus Media Hillii) er en kompakt og søyleformet plante med mørkegrønne nåler. Kan bli 2-3 meter høy. Kan beskjæres og formklippes. Setter ikke bær. Tåler vind, skygge og veisalt. Hybridbarlind Hillii har ikke giftige bær, men planten er giftig.

Japanbarlind (Taxus cuspidata) er et nåletre med en utbredt, men likevel tett vekstform. Formen er rund og krypende. Grenene er korte med stive, korte mørkegrønne nåler som er lyse på undersiden.

Hekkplanter
b
f
b
b
v