Bemerk Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Hekkplanter.com - Høy kvalitet og rimelig pris

Bambushekk - eviggrønn og eksotisk

28/09/2018
adm adm

Bambus - moderne og enkelt

Bambushekk er en eviggrønn og eksotisk plante som gir hagen en annerledes og moderne ”look”.

Det er ikke nødvendig å klippe bambus, så dette er et godt valg hvis du ikke vil bruke så mye tid på hagearbeid.

Vår mest solgte bambus sort er Bambus fargesia – også kalt paraplybambus. Dette er en bambus-art som passer svært godt til det norske klimaet. Den trives best i sol eller delvis skygge, plantet i næringsrik og lett jord som holdes jevnt fuktig om sommeren.

Hvis bambushekken skal plantes på et solrikt sted, anbefaler vi for eksempel Bambus rufa eller Bambus trifina.


Planting av bambushekk

Bambushekken vokser i bredden også, og vi anbefaler at du setter av ca. 1 meter i bredden til hekken. Bambus trenger god drenering, så før du setter bambusplantene i jorden, bør du legge et dreneringslag med grus i bunnen av plantegrøften. Du kan gjerne blande litt sand i plantejorden også, og i tillegg anbefaler vi at du blander litt kompost i plantejorden. Husk å vanne godt etter planting.

 

Vedlikehold av bambushekk

Hvis du vil beskjære bambushekken, bør du gjøre det i mai. Lenger ut på sommeren krever ikke bambusen noe særlig mer enn vann og næringsstoffer. Disse kan for eksempel bestå av et lag med barkdekke og hornmel som du gir den om våren. Vann regelmessig, også litt i vintermånedene og spesielt i milde perioder.

Du kan se utvalget vårt i bambushekker her (lenke).

Våre hekkplanter


Hekkplanter
b
f