Bemerk Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Hekkplanter.com - Høy kvalitet og rimelig pris

Bambushekk - eviggrønn og eksotisk

28/09/2018
adm adm

Bambus - moderne og enkelt

Bambushekk er en eviggrønn og eksotisk plante, som gir hagen et annerledes og moderne uttrykk.

Det er ikke nødvendig å klippe bambus, så dette er et godt valg hvis du ikke vil bruke så mye tid på hagearbeid.

Hekkplanter.com selger kun Bambus fargesia – også kalt paraplybambus. Dette er en bambusart som passer svært godt til det norske klimaet. Trives best i sol eller delvis skygge, plantet i næringsrik og lett jord som holdes jevnt fuktig om sommeren.

Hvis bambushekken skal plantes på et solrikt sted, anbefaler vi for eksempel Bambus rufa eller Bambus trifina.

Planting av bambushekk

Bambushekken kan bli bred, og vi anbefaler at du setter av ca. 1 meter i bredden til hekken. Bambus trenger god drenering, så før du setter bambusplantene i jorden, bør du legge et dreneringslag med grus i bunnen av plantegrøften og gjerne blande litt sand i plantejorden. I tillegg anbefaler vi at du blander litt kompost i plantejorden. Husk å vanne godt etter planting.

 

Vedlikehold av bambushekk

Hvis du vil beskjære bambushekken, bør dette gjøres i mai. Senere i sesongen krever ikke bambus noe særlig mer enn næringsstoffer (for eksempel i form av et lag med barkdekke og hornmel om våren). Vann regelmessig, også litt i vintermånedene (spesielt i milde perioder).

Du kan se utvalget vårt i bambushekker her (lenke).

Våre hekkplanter


Hekkplanter
b
f