Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Gode råd: Hekk på våren

01/05/2018
adm adm

Når våren kommer er det tid til å forberede hekken for hagesesongen.

Beskjæring av hekk

Løvfellende hekk: De fleste løvfellende hekker skal beskjæres utenom vekstsesongen, enten sent på høsten eller tidlig om våren. Toppene på en løvfellende hekk klippes og sidegreinene beskjæres ved behov. Du bør holde hekken smalere i toppen enn i bunn. Dette for at ikke toppen skal skygge for den nederste del av hekken og forårsake dårlige vekstforhold.

Bemerk at løvfellende hekkplanter med en gjennomgående stamme (for eksempel Agnbøk og Bøk) ikke skal beskjæres på toppen før ønsket høyde.

Vintergrønn hekk: Vintergrønne hekkplanter skal ikke klippes før telen er vekk. April og mai måneder er vanligvis fint for å klippe vintergrønne hekker

Bemerk at vintergrønne hekkplanter med en gjennomgående stamme (for eksempel Thuja) ikke skal beskjæres på toppen før ønsket høyde.

Gjødsling om våren

Du kan starte med gjødsling om våren ved vekstperiodens start. Det bør gjødsles rett før vanning eller nedbør. Pass på ikke å overgjødsle plantene.

Hvis du har en relativt nyplantet hekk er det viktigste ikke gjødsel, men at du fjerner ugress rundt hekkplantene.

Hekkplanter
b
f