Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Gjødsling av hekk

23/03/2018
adm adm

Bartrær (f.eks. Thuja og Barlind) og løvtrær (f.eks. Bøk, Agnbøk og Liguster) har ulike behov for næring. Årsaken er at disse har forskjellige årlig vekstsyklus og derfor trenger tilførsel av gjødsel på forskjellige tidspunkter.

Gjørdsling av Bartrær

Vi anbefaler at du tilfører næringsstoffer til Bartrær i løpet av mai måned og igjen i tidsrommet fra slutten av juli til slutten av august, hvor kongler og frø dannes. Mengden av gjødsel avhenger av hvilke næringsstoffer som allerede er tilgjengelig i jorden. For å fastslå behovet for gjødsling bør du ta en jordprøve omtrent hver femte år. I tillegg bør du tilpasse mengde av gjødsel til hekkens størrelse. Mindre hekkplanter gir du ca 10 gram fullgjødsel per kvadratmeter i mai og ca 20 gram fullgjødsel per kvadrameter i juli / august. Store hekkplanter (150 cm+) bør gjødsles med ca. 20 gram fullgjødsel per kvadratmeter i mai og ca. 40 gram per kvadratmeter i juli / august.

Gjørsling av Løvfellende hekk

Løvfellende hekk bør som utgangspunkt gjødsles fra vekstsesongens start i april til sist i juli. Vi anbefaler ca. 15 gram fullgjødsel per kvadratmeter i april / mai og ca 15 gram fullgjødsel per kvadratmeter i juli til mindre hekkplanter. Større planter (150 cm+) ca. 25 gram i april/mai og 25 gram i juli.

Hekkplanter
b
f